78% מהסטודנטים בישראל עובדים בזמן הלימודים והנתון הזה ממש לא מפתיע. המציאות הכלכלית דוחפת את הסטודנטים לשוק העבודה כבר בשלבים מוקדמים: רובם מתחילים לעבוד עוד לפני השנה השנייה לתואר.
במינונים המתאימים, העבודה בזמן התואר היא בעלת ערך – היא לא רק בונה עצמאות כלכלית, אלא משפרת מיומנויות ומאפשרת רכישת ניסיון מעשי. אבל כדי שהעבודה הזו באמת תשרת את עתידם, היא צריכה להיות רלוונטית לתחום הלימודים ולמסלול הקריירה אליו הם שואפים.
הסקר מלמד כי 89% מהסטודנטים העובדים יודעים לאן הם שואפים להגיע מקצועית, אך למעלה משליש מהם עובדים במשרות שאינן מקדמות אותם לעבר מטרה זו.
אולי פה טמון האתגר: רבים מהסטודנטים סבורים כי הם לא מצליחים להשתלב בעבודות רלוונטיות בגלל אילוצים חיצוניים. 42% מדווחים שהתפשרו על גובה השכר ורבים מצביעים על חוסר הגמישות של מערכת השעות האקדמית כחסם מרכזי. זהו נתון שדורש התבוננות מחודשת: כאשר מערכת הלימודים מקשה על סטודנטים לשלב עבודה רלוונטית – היא פוגעת בסיכוייהם לצבור ניסיון מקצועי תוך כדי הלימודים.
כך בוגרים רבים מסיימים את לימודיהם ללא חשיפה, או הבנה של שדה התעסוקה שבו הם שואפים להשתלב וללא ניסיון מעשי רלוונטי, ונתקלים בחסם הזה ביום שאחרי התואר.
אז במקום שסטודנטים ימצאו עצמם שוברים משמרות במלצרות, כי זה מה שמשתלב עם שעות הלימודים, בואו נדאג שיתנסו בעבודה שמקדמת אותם באמת.
האקדמיה יכולה ליצור את הגשר הזה – בין לימודים להתנסות מעשית רלוונטית – על ידי גמישות מערכתית, על ידי קורסים משלבי התנסות, תכניות פרקטיקום והכרה בניסיון מעשי כחלק מהלמידה.