אז איך מקבלים החלטות מושכלות יותר?

מחקר שנערך עבורנו על ידי מכון אהרן למדיניות כלכלית מדגיש: לא כדאי לחכות לסוף התואר כדי להבין מה הערך שלו בשוק העבודה.   ההמלצה היא להנגיש, כבר בשלבי קבלת ההחלטה  בדבר תחום הלימודים והמוסד, מפות התפתחות שכר מפורטות, הכוללות פילוחים לפי תחום לימודים וסוג מוסד, בהתאם לקבוצות אוכלוסייה השונות זו מזו על פי מגזר, מגדר  ואף אזור מגורים.

מידע זה לא נועד לבטל חלומות – אלא דווקא לאפשר התאמה מושכלת בינם לבין המציאות בשטח. צעירים וצעירות יוכלו לשקלל את מה שמסקרן ומלהיב אותם, יחד עם המשמעויות התעסוקתיות שנובעות מהבחירה– ולבחור נכון עבורם.

הנגשת מידע זה תוביל להרחבת  טווח האפשרויות, לפתוח אפיקים חדשים – ולאפשר לצעירים ללמוד את התחום שמדבר אליהם באמת, כשהם מצוידים בהבנה בדבר אופן מימושו בעולם  התעסוקה המשתנה.  

במסגרת מחקר שנערך עבורנו על ידי מכון אהרן למדיניות כלכלית ובחן את התשואה להשכלה במסלולי בגרות, הנדסאות ואקדמיה נבנו  מפות פערים המדרגות את מסלולי ההשכלה בתוך כל קבוצת אוכלוסייה ומגדר על מנת לאפשר השוואה של מסלולי השכלה שונים הנבדלים זה מזה גם בשכר ההתחלתי וגם בתוואי התפתחות השכר לאורך עשר שנים.

ההמלצה היא להנגיש כבר בשלב קבלת ההחלטות בדבר תחום הלימודים והמוסד מפות התפתחות שכר מפורטות, לפי  סוג המוסד ותחום הלימודים, בהתאם לקבוצות אוכלוסייה שונות, על פי מגזר, מגדר  ואף אזור מגורים.

מידע זה לא נועד לבטל חלומות – אלא דווקא לאפשר התאמה מושכלת יותר בינם לבין המציאות בשטח. צעירים וצעירות יוכלו לשקלל את מה שמסקרן ומלהיב אותם, יחד עם המשמעויות התעסוקתיות שנובעות מהבחירה– ולבחור נכון עבורם.

הנגשת מידע זה תוביל להרחבת  טווח האפשרויות, לפתוח אפיקים חדשים – וגם לאפשר לצעירים ללמוד את התחום שמדבר אליהם באמת, כשהם מצוידים בהבנה בדבר אופן מימושו בעולם  התעסוקה המשתנה.  

לפרטים נוספים ויצירת קשר

עוד פעילויות

לומדים ועובדים – אבל לא תמיד בכיוון הנכון
חדש: הדשבורד שלנו עלה לאוויר!
אז איך מקבלים החלטות מושכלות יותר?